IP-adresser

För att ansluta till Internet behöver den anslutande enheten (dator, surfplatta, mobil, m.m.) en IP-adress.

Denna IP-adress kan fås på ett av två sätt: antingen delas den ut dynamiskt till enheten via ett centralt system hos VÖKBY Bredband eller så ställs den in statiskt på anslutande enhet av dig som kund.

En viktig skillnad mellan en dynamiskt tilldelad och en statiskt inställd IP-adress är att VÖKBY Bredband inte garanterar att den anslutande enheten får behålla samma IP-adress hela tiden om den är dynamisk. Med en statiskt konfigurerad IP-adress är den däremot alltid densamma.

Det är viktigt att ha i åtanke att det inte är möjligt att använda både statiska och dynamiska IP-adresser på samma Internetabonnemang samtidigt. Om du önskar en statisk IP-adress försvinner de dynamiska och tvärt om. I VETABs nät finns tyvärr inte möjligheten att använda fler än en statisk IP-adress om statisk IP kombineras med telefoni- eller TV-tjänst.

Det medföljer alltid minst en dynamisk IP-adress vid köp av ett Internetabonnemang från VÖKBY Bredband. Antalet IP-adresser som medföljer per abonnemang varierar beroende på det nät som Internetabonnemanget är aktivt i.

Vid behov finns möjligheten att köpa till fler IP-adresser genom att kontakta VÖKBY Bredbands kundservice.